04 August, 2011

Aplicatii Android

Sunt multumit de al meu Samsung Galaxy S (primu' da?) sau I-9000 cum i se mai zice.
De cand il am, am testat o gramada de aplicatii care fie le-am vazut rostul, fie le-am sters in secunda doi.

Mai jos enumar aplicatile care le am instalate si daca oricine doreste sa faca vreo adaugare este binevenit.

Dar ma intereseaza doar aplicatii pertinente si testate, Talking Cat si altele nu sunt de interes pentru mine.
(In titlurile aplicatilor se regaseste un link catre Market, direct la ele)

In ordinea numerelor de pe tricou si asezarii in meniu incepem cu:

3G Watchdog - aplicatie foarte utila daca esti client vechi la vodafone, ai cel putin cativa ani cu ei dar ti-au dat pentru 3 eur/luna 500MB trafic de date. Face o gramada de situatii despre consumul de date si il poti seta sa se opreasca de exemplu la 499MB ca sa nu faci cost suplimentar.

Advanced Task Killer - un program in care selectezi ce aplicatii doresti sa aiba prioritate si sa ramana deschise in fundal (de ex. mail, 3G Watchdog etc)

APN On/Off - daca exista cazuri cand ai nevoie de baterie si nu te intereseaza trafic de date sau esti in alta tara si vrei sa fi sigur ca nu faci trafic in Roaming, aceasta aplicatie este cea mai buna! Ca manerul usii de la inchisoare, inchide absolut tot si ramai doar pe GSM, adica ai telefon la care poti doar sa vorbesti, iti vine sa crezi?

Barcode Scanner - scanezi coduri QR sau coduri de bare (de la tigari, bere) si accesezi diverse prin intermediul lor.

Battery Indicator - afiseaza in bara de notificari, statusul bateriei in procente, iti indica temperatura bateriei si de cand nu a mai stat la incarcat sau de cand incarca. Poate face cineva printscreen cu 72h stand-by.

Business Calendar - un calendar foarte reusit si mult mai bun decat cel nativ. Are o gramada de optiuni, afisajul se poate face cu un Widget pe ecranul de pornire si arata/functioneaza excelent! Am ramas la varianta gratuita pentru ca inca nu am gasit nici o limitare sau restrictie ca sa o cumpar pe cea din Market.

ShareMyApps - nu am vazut utilitatea acestei aplicatii pana cand am fost rugat de catre un coleg sa-i dau si lui niste aplicatii. Am ramas blocat cautand executabilele in folderele temporare de Download sau mai stiu eu ce. Aceasta iti afiseaza toate aplicatile instalate pe terminal, bifezi care vrei sa le trimiti (prin mail) iar cel ce le primeste, are numele si linkuri directe de download pe telefonul lui.

Viber - aplicatie recent lansata si pentru Android dar care este foarte utilizata pe iOS. Practic, prin Wifi sau 3G  vorbesti sau dai sms-uri altor contacte afisate in el. Ca un fel de Skype dar ceva mai user friendly.

Camera360Ultimate - un program pentru facut poze care are niste efecte dragute in el. Merita folosit in unele ocazii fata de programul normal dar nu am pus accent pe el.

ConvertPad - cu ajutorul la programului asta, reusesti sa convertesti orice in orice si din orice in orice! La propriu, este cel mai complex si complet program care l-am vazut si pe care l-am folosit.

GPS Test Plus - Inainte sa pornesc iGo, pornesc aplicatia asta pentru ca telefonul sa-si gaseasca mai usor semnalul GPS si satelitii. Cel putin impresia asta o am eu. Are in rest afisare pentru latitudine si longitudine, viteza de deplasare, compas etc.

ColorNote - sunt multumit si de programul initial de facut notite dar acesta il folosesc pentru ca poti face note parolate, note in functie de prioritate si checklisturi de cumparaturi, taskuri etc.

Dropbox - pentru sincronizarea fisierelor de pe telefon pe PC si/sau laptop.

Opera Mobile - nu sunt convins 100% ca mi-ar place sa il am doar pe acesta. Uneori intru cu browserul telefonului alteori cu acesta.

Shazam - stie foarte multa lume de el si e foarte util. Ma oftic de datile in care am fost in Prava si vroiam sa "recunosc" o melodie. Acolo n-ai semnal absolut si foarte deloc!

SoundCloud - pentru datile in care imi aduc aminte de o melodie ascultata aici si care o am in favorites.

StreamFurious - radiouri online inclusiv statii de politie/pompieri/ambulanta din alte tari. Cine stie, poate exista lume care adoarme linistita ascultand asa ceva.

TweetDeck - platforma pentru Twitter si Facebook.

CamCard - probabil una din cele mai bune aplicatii Business! Faci poza la o carte de vizita, o scaneaza si o decupeaza din fundal ca sa ramana doar cartea, face OCR la text ("citeste textul/datele de pe ea) si-ti creeaza contact in telefon automat. Rata de succes, testata de mine este la 95% cu diferite tipuri si formate de carti de vizita! In plus iti creeaza un Cardholder unde ai salvate toate cartile de vizita scanate. Chiar este foarte utila si o recomand celor care vor sa aiba cat mai multe informatii din mers.

My Tracks - program ce se foloseste de GPS si care pe baza la Google Maps iti face traseul pe care l-ai parcurs, viteza medie, timpul petrecut in miscare, elevatie si o gramada de alte date utile!

Ca si jocuri, desi am incercat putine pe telefon am pastrat acestea:

Air Control - dragut dar este incredibil de plictisitor pana cand creste viteza de aparatie a avioanelor. Apoi, ti-ai dori sa ai totusi ecran de 40" la telefon si cel putin inca vreo 10 degete...

Angry Birds - l-am scos de cand exista varianta din browserul laptopului.

Jewels - acesta l-as recomanda ca si test de ebrietate la soferi, dar in rest nu este diferit fata de alte variante flash online.

Solitaire - la fel ca pe PC, omoara foarte bine timpii morti de la baie!

Cam astea sunt aplicatile care le am instalate, in afara de cele care vin cu Android pe telefon si care nu pot sa le dezinstalez dar nici nu ma incomodeaza.

In ultimul rand vreau sa precizez ca telefonul nu are absolut nici o modificare fata de ziua in care l-am cumparat, nu are root sau alta varianta a sistemului de operare decat cea de la ultimul update.

4 comments:

  1. De ce folosesti advanced task killer si apn on/off cand ai deja chestiile astea construite in OS?

    ReplyDelete
  2. Nu am aflat ca Task Manager poate sa inchida anumite aplicatii si anumite nu, sau widget pt apn...poti sa-mi dai mai multe detalii pls? :D

    ReplyDelete
  3. advanced task killer, ca widget poate inchide toate aplicatiile care ruleaza, cu un singur tap, si nici macar nu-ti deschide meniu sau ferestra noua. nu tre sa intri in meniu sa selectezi de fiecare data. intri o data, iti selectezi ce da/ce nu, si apoi il folosesti doar ca widget. super util.

    little foto - il folosesc zilnic, are efecte misto, se misca bine, nu mi-a dat niciodata force close.

    fast uninstaler - ce ii zice si numele

    dolphin browser - foarte user friendly si intuitiv

    info bnr cu widgeturi pentru curs valutar. niciun force close.

    cinemagia - cam greoi de folosit dar e ok, cand chiar nu ai un program al cinemaurilor. e marfa ca poti sa selectezi orasul si are programul la zi (din cateva am vazut)

    google sky imi mai place, desi nu pot sa zic ca-l foloses zi de zi, si e varza pe langa sky walker sau cum ii zice de la iphone

    gauge battery widget, pentru ca imi place ca imi arata cata baterie mai am, in procente, si e plasat pe bara de sus, deci e mereu prezent.

    elixir widget, ca sa vad pe ecranul principal cum stau cu spatiu pe card, pe tel, temperaturi, cpu etc

    winamp

    go weather widget, pt ca are grafica faina

    si jocuri: fruit slice, glutton, speedx 3d, pumpkins vs monsters, pew pew, millionaire, city jump.

    bine, si clasicele imdb, wordpress, cheezeburger, wiki mobile, urban dictionary.

    si cu comentariul asta m-am scos pe urmatoarea luna :))

    ReplyDelete
  4. wow si ms, o sa incerc unele dintre ele!

    ReplyDelete